Loempia's

4 loempiavellen
losgeklopt eiwit om te verzegelen
± 6 dl frituurolie

Voor de vulling:
1 eetlepel olie
1 fijngehakte rode paprika zonder zaad
2 fijngehakte lente-uitjes
21/2 cm geschilde en fijngehakte verse gember
175 gr taugé
250 gr fijngehakte voorgekookte garnalen
2 theelepels sojasaus
2 eetlepels rijstwijn of droge sherry

Maak eerst de vulling.
Verhit de wok, voeg de olie toe en laat die op middelhoog vuur heet worden.
Voeg de paprika, lente-ui en gember toe en roerbak 15 seconden.
Voeg de taugé toe en roerbak 1 minuut tot de taugé zacht begint te worden.
Voeg de garnalen, sojasaus en rijstwijn toe, zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten; blijf de ingrediënten omscheppen tot ze tamelijk droog zijn.
Schep het mengsel in een kom en laat het afkoelen.
Spreid de loempiavellen uit, leg steeds een kwart van de vulling op de onderste helft ervan en vouw er loempia's van.
Giet de frituurolie in de wok en verhit deze tot 180-190 °C (dat is het geval, als u een stukje oud brood in 30 seconden bruin kunt laten worden).
Frituur de loempia's met twee tegelijk in 4-5 minuten.
Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Dien ze heet op.