Ingrediënten:
300 gram suiker – 12 eidooiers
1 liter melk – 2 eetlepels oploskoffie – 3 eetlepels cognac

Voor de saus:
250 gram chocolade – 50 gram boter – 4 eetlepels water

Bereiding:
Klop de eidooiers samen met de suiker totdat de compositie licht van kleur en schuimig is. Breng de melk aan de kook en geef deze langzaam onder kloppen bij het eimengsel. Zet dit op zacht vuur en verwarm onder voortdurend roeren totdat de crème dikker wordt. Haal dan de pan onmiddellijk van het vuur. Los de koffie op in enkele eetlepels water en voeg deze, samen met de cognac bij de crème. Als de crème afgekoeld is vriezen we hem in een sorbetière in. Voor de chocoladesaus smelten we au bain marie de in stukken
gebroken chocolade met het water. Van het vuur af werken we er de boter door. De saus moet vloeibaar zijn. Houd de saus au bain marie warm. Bij het serveren geven we de warme chocoladesaus over het ijs.