Ingrediënten:
8 eieren – 8 tomaten – 2 rode paprika’s -200 gram rijst – 1 ui – 1 sjalot – 1 dl olie – 75 gram boter – saffraan – zout, peper

Bereiding:
Schil de ui en sjalot en hak ze apart fijn. Maak de tomaat concassée. Verhit 25 gram boter in een pan en sauteer hierin zachtjes het sjalotje. Laat het geen kleur krijgen. Voeg dan de tomaten toe, geef er zout en peper over en laat 20 minuten zachtjes smoren. Snij de paprika’s doormidden, haal er de zaadlijsten uit en snij het vlees in brunoise. Verhit de olie in een pan en sauteer hierin zachtjes de paprika’s gedurende 15 minuten. Voeg ze dan bij de tomaat. Sauteer de ui in de rest van de boter zachtjes gaar. Bereid de rijst volgens voorschrift met wat saffraan. Voeg er de gehakte ui bij. Pocheer de eieren als in Gepocheerde Eieren. Doe dan de rijst op een dienschaal, leg er de eieren op, nappeer deze met de tomaten met paparika’s en serveer.