Frankfurter Kranz


Ingrediënten:
150 gram suiker - 125 gram boter - 4 eieren - 100 gram bloem - 100 gram aardappelmeel - 6 gram droge gist - citroenrasp



Voor het garnituur:
350 gram crème au beurre - 200 gram praliné- 10 bigareaux - 20 pistaches

Bereiding:
Doe in een bekken de suiker, de eieren en de zachte boter en vermeng dit alles goed. Voeg de gezeefde bloem het aardappelmeel, de gist en de citroenrasp toe. Doe het deeg in een grote tulbandvorm en bak ze in 40 minuten in een oven van 180 graden C. gaar. Laat hem omgekeerd op een rooster afkoelen en snij hem
horizontaal in 4 lagen. Trempeer ze met rum, kirch of grand marnier. Bestrijk de onderste plak met de crème en leg de tweede plak er op bestrijk ook deze met de crème en ga zo door tot de tulband weer zijn oude vorm heeft. Maskeer de buitenkant ook met crème en bestrooi ze dan met fijngemaakte praliné. Garneer af met rozetten crème en leg hierop een halve bigareau en de pistache.