Ingrediënten:
1 rode chili peper
750 gram uien
2 teentjes knoflook
1 rode en 1 groene paprika
100 gram rookspek of ontbijtspek
1 kilo niet te mager rundvlees (runderschijf of runderschouder, eventueel riblappen)
2-3 eetlepels milde olijfolie
zout, peper
klein blikje tomatenpuree
4 ontvelde tomaten, in blokjes gesneden
2 afgestreken eetlepels bloem
2 theelepels milde paprika poeder
2 theelepels gedroogde tijm
1 theelepel majoraan
1 theelepel kummel
0,25 liter droge rode wijn

Bereiding:
Was de chili, snijd hem doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de chili heel fijn. Uien en knoflook schillen, paprika’s wassen en drogen. Uien fijnsnijden en de paprika’s in blokjes. Het spek ook in blokjes snijden. Vlees in dobbelsteentjes snijden en droogdeppen met wat keukenpapier. Olie in grote pan verhitten. Het vlees in gedeeltes bruin bakken in het vet. Met zout en peper op smaak brengen en uit de pan halen. In het achtergebleken braadvet de uien, knoflook, paprika, chili en spek aanbraden. Tomatenpuree en meel toevoegen, kort meebakken en het vlees weer toevoegen. Met de paprikapoeder, tijm, majoraan en kummel kruiden en de tomaten toevoegen. 1,5 liter water en de rode wijn toevoegen. Het geheel aan de kook brengen en 1,5 uur zachtjes laten sudderen. Lekker pittige maaltijd, extra lekker met wat zure room geserveerd. Een echte goulash is lekker pittig, maar voor mensen die niet van pittig houden kan dit recept eventueel zonder de rode chili gemaakt worden.