Noord-Afrikaanse stoofschotel met lamsvlees

Ingrediënten:
3 el olie, 1 kg lamsvlees - in blokjes, 1 ui - in ringen, 50 g donkere rozijnen, 50 g grofgehakte hazelnoten, 11/2 kaneelstokje, 1/4 tl piment, mespuntje nootmuskaat, 4 dl lams - of vleesfond (pot) of vleesbouillon (van tablet), zout, witte peper uit de molen, 1/2 limoen - in 4 stukjes, 1 kleine aubergine, geschild - in plakken van 1 cm, 1 blikje tomaten op sap (a 4 dl) - uitgelekt, 500 g snelkook couscous, 2-3 el fijngesneden citroenmelisse of munt

Voorbereiden:
Week de Tajine half uur tot 1 uur in water.

Bereiding:
Verhit de olie en bak hierin de vleesblokjes in gedeelten rondom lichtbruin. Voeg de ui toe en bak die 2-3 min. mee. Voeg de rozijnen, hazelnoten, kaneelstokjes, piment, nootmuskaat en lamsfond toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg de limoen toe. Stoof alles ? 1 uur op laag vuur met het deksel op de pan. Voeg de aubergine en tomaten toe en stoof alles nog eens 45 min. Controleer tegen het einde van de stooftijd of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg eventueel wat water of bouillon toe. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verwijder de limoen uit het gerecht. Strooi de citroenmelisse erover en serveer met de couscous.