Afrikaanse Charlotte


Ingrediënten:
15 lange vingers - 3/4 dl rum - 3/4 dl kirsch - 125 gram chocolade - 125 gram boter - 40 gram poedersuiker - 2 eieren

Bereiding:
Doe rum en kirsch in een diep bord en drenk hierin even de lange vingers. Bekleed er een charlottevorm mee. Breek de chocolade in stukjes en zet ze au bain marie op het vuur. Werk er de boter door, maar deze mag niet helemaal smelten. Splits de eieren. Meng de dooiers met de suiker en klop het mengsel totdat het licht van kleur en schuimig is. Als de cacao-compositie mooi glad is halen we ze van het vuur en voegen we de eidooiers toe. Klop de eiwitten stijf met een mespunt zout en meng ze door het chocolademengsel.
Geef deze chocolademousse in de vorm tot halve hoogte. Vul deze dan aan met een dun laagje gedrenkte en fijngemaakte lange vingers en vul verder met de rest van de mousse. Bedek de oppervlakte weer met lange vingers. Laat in de koelkast door en door koud worden. Deze charlotte kunt U gerust twee dagen voor het servies maken.

Vanillesaus
Ingrediënten:
2,5 dl melk - 3 eidooiers - 1 vanillestokje - 150 gram poedersuiker

Bereiding:
Klop de dooiers met de suiker totdat het mengsel licht van kleur is. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook en laat 10 minuten trekken. Verwijder het stokje en schenk ze langzaam onder kloppen bij het eimengsel. Zet de pan op zacht vuur terwijl men roert totdat de creme dikker wordt. Haal dan de pan van het vuur en blijf nog roeren. Laat de saus onder af en toe roeren geheel afkoelen. Geef ze in een sauspan bij de charlotte.