Zoete uienchutney

chutneyIngrediënten:
4 eetlepels zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
1 kg zoete uien
2 appels
250 gr suiker
3 dl witte wijnazijn
2 theelepels koenjit
1 eetlepel kerriepoeder
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels kaneel
250 gr rozijnen
zout en versgemalen peper

Bereiding:
Verhit in een braadpan de zonnebloemolie en fruit hierin de 2 geperste teentjes knoflook.
Voeg in ringen gesneden zoete uien en de appels in stukjes toe en bak die ± 20 minuten op laag vuur.
Roer er de suiker, witte wijnazijn, koenjit (geelwortelpoeder), kerriepoeder, gemberpoeder, kaneel, zout en versgemalen peper door en laat +/- 20 minuten tot een dikke massa inkoken.
Roer er als laatste de gewelde rozijnen door en laat nog 5 minuten koken.

Schep de chutney in brandschone potjes met schroefdeksel, leg bovenop een nat stukje plasticfolie, draai de deksels erop en zet de potjes 10 minuten op hun kop (hierdoor trekt het vacuum). De chutney is lekker na +/- 4 weken en is 3 tot 6 maanden houdbaar.

Chutneys worden gegeten als koud bijgerecht, vaak bij de BBQ, fondue, gourmet of rijsttafel.