Wildstoofschotel met spruitjes en wortel

Wildragout met spruitjes en wortel400 gr hazenpeper, reepeper of stukjes konijn
6 witte peperkorrels
6 jeneverbessen
1 ui
250 gr winterwortel
2 laurierblaadjes
peper, zout
1 theelepel tijm
2 eetlepels bloem
1 1/2 dl rode wijn
30 gr boter
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels koffieroom of slagroom

Snijd de ui in ringen en doe de helft in een pan.
Voeg de peperkorrels, de jeneverbessen, de laurierblaadjes, de tijm en de wijn toe en laat het ± 5 minuten koken.
Laat het koud worden, roer de tomatenketchup erdoor, schep de stukjes vlees erdoor en laat ze afgedekt in koelkast ± 8 uur marineren.
Was de wortels, schrap ze en snijd ze in plakjes.
Voeg de spruitjes toe en laat deze ± 5 minuten meekoken.
Giet ze boven een maatbeker af en vul het kookvocht met water tot 2 dl aan.
Neem het vlees uit de marinade en dep het droog.
Zeef de marinade.
Bestrooi het vlees met zout en peper en wentel het door de bloem.
Verhit de boter en bak het vlees in ± 5 minuten rondom bruin.
Voeg de rest van de ui toeen bak nog ± 3 minuten zachtjes.
Voeg de marinade en het kookvocht toe, breng het al roerend aan de kook en stoof het geheel met het deksel op de pan ± 1 1/2 uur.
Roer af en toe.
Schep de wortel en de spruitjes erdoor en kook nog ± 10 minuten.
Roer er daarna de koffieroom door.
Serveer met gekookte aardappelen, aardappelpuree of rijst.

Tip: Voeg vlak voor het serveren witte druiven toe.