Roomsoep van Kikkerbillen met Kerrie

Nage de grenouille au curry

Nage de grenouilleIngrediënten:
4 paar kikkerbilletjes
1 ui
150 gram champignons
kerriepoeder
0,7 liter kippenbouillon
2 dl room
1,5 dl witte wijn
1/4 citroen
1/2 prei
peterselie
boter

Bereiding:
Ontbeen de kikkerbilletjes, snij het vlees in kleine stukjes en bewaar vlees en botjes. Hak de ui zeer fijn, smelt boter in een pan en laat hierin de ui glazig worden op klein vuur. Voeg nu de botjes toe en laat alles onder af en toe roeren lichtbruin worden. Blus het af met de witte wijn. Voeg het mengsel bij de gezeefde kippebouillon en warm alles op. Voeg een beetje kerriepoeder toe. Breng het aan de kook en laat het een half uur trekken. Maak de champignons schoon, snij ze in plakjes en bewaar ze in water met wat citroensap. Kook de room zachtjes in tot 2/3 deel. Passeer de bouillon, voeg de champignons toe, de room en de kikkerbilletjes. Was de prei, snij ze in zeer dunne juliënne en geef ze bij de roomsoep. Een minuut later is de soep gereed om te serveren. Geef er vers stokbrood bij.