Ingrediënten:
500 gr maïskipfilet
50 gr ontbijtspek
2-3 worteltjes
12 sjalotjes
25 gr boter
enkele takjes peterselie
1 blaadje laurier
2 teentjes knoflook
1 mespunt tijm
zout, peper
3 1/2 dl rode wijn
1 bakje champignons
1 dl koffieroom
1 eetlepel bloem
Bereiding:
Snijd het kippenvlees in mooie stukjes.
Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak die in de koekenpan langzaam uit.
Voeg dan de gesnipperde sjalotjes toe en bak alles kort.
Voeg de boter aan het spekvet toe en bak de stukjes kip daarin snel bruin.
Snijd de wortels in plakjes en knijp de knoflook door de pers.
Voeg de wortel, knoflook, laurier, tijm, zout en peper en de rode wijn toe en laat alles ± 15 minuten sudderen.
Voeg dan de schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons toe en laat nog ± 5 minuten pruttelen.
Roer de bloem door de koffieroom en bind het stoofvocht hiermee.