Wildbouillon met bladerdeegkapje

Bouillon de gibier en croûte

soupe-en-crouteIngrediënten:
1/2 bakje champignons
1 soeplepel cognac
1 eierdooier
2 soeplepels geknipte gemengde tuinkruiden
4 plakken bladerdeeg (diepvries)
200 g verse fijne soepgroenten
1/2 lt water
1/2 lt wildfond
zout en peper

Bereiding:
Maak een bouillon van wildfond met water (volgens de aanwijzigingen) of eigen getrokken bouillon.
Laat het bladerdeeg even ontdooien op een koel oppervlak, snij er cirkels uit die iets groter zijn dan de bovenomtrek van vuurvaste soepkommen.
Snij de soepgroenten eventueel nog iets fijner en snij de champignons in plakjes. Laat de champignons en de soepgroenten 5 minuten zachtjes koken in de bouillon, roer er dan de kruiden door, breng op smaak met de cognac, peper en eventueel zout.
Schep de bouillon in soepkommen, bestrijk de randen met de losgeklopte eierdooier, druk de rand van de deeglapjes stevig op de kommen vast. Bestrijk het deegoppervlak ook met ei, laat het deeghoedje in een warme oven (225°C) in 10 minuten goudbruin worden.