Vegetarische Pom

3 eieren
500 gr diepvries geraspte tayer, ontdooid
het sap van 1/2 sinaasappel
1/2 theelepel worcestershiresaus
1/2 eetlepel piccalilly
1/2 eetlepel azijn
1/2 eetlepel suiker
1/2 theelepel zout
peper, nootmuskaat
21/2 eetlepel olie
75 gr boter
2 gesnipperde uien
1/2 blik gepelde tomaten (inh. 400 ml)
1/2 kruidenbouillontablet
11/2 eetlepel fijngesneden selderij
een ingevette ovenschaal

Kook de eieren in ± 10 minuten hard en pel ze.
Roer de tayer los met het sinaasappelsap, 1 dl water, de worcestershiresaus, de piccalilly, de azijn en de suiker en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verhit de olie en 60 gr boter en bak hierin omscheppend de ui, de tomaat en het verkruimelde bouillontablet ± 5 minuten.
Voeg de selderij en 1 dl water toe.
Leg de hele eieren erin en laat het mengsel ± 5 minuten zachtjes koken.
Neem de eieren uit saus en halveer ze.
Roer de saus door het tayermengsel.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Schep de helft van het tayermengsel op de bodem van een ovenschaal, schik de halve eieren erop, verdeel de rest van het tayermengsel erover en leg de rest van de boter er in klontjes op.
Bak het gerecht in het midden van de oven in 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.