surinaamse varkenslapjes

4 varkenslapjes of -karbonades zonder bot in grote stukken
1 eetlepel vijfkruidenpoeder (toko)
1 middelgrote krop andijvie
1 ui
1 rood pepertje
4 eetlepels olie
knoflook
zout naar smaak

Bestrooi de stukjes vlees met het vijfkruidenpoeder.
Snipper de ui.
Was de andijvie, snijd hem in reepjes en laat die in een vergiet uilekken.
Verhit de olie in een wok of ruime pan.
Snijd het pepertje in (zet een kruis in de bovenkant, zodat de sappen eruit kunnen).
Bak het pepertje, de ui en de knoflook op hoog vuur ± 5 minuten.
Voeg het vlees toe en bak het op hoog vuur 6-7 minuten mee.
Voeg een handjevol andijvie toe en, als het begint te slinken, weer een nieuw handjevol.
Verwijder het pepertje, als alle andijvie is toegevoegd en geslonken.
Laat het gerecht, als het te nat is, even doorkoken; voeg, als het te droog is, een beetje water toe.
U kunt er eventueel ook wat ketjap of oestersaus door doen, maar gebruik daarvan niet teveel.