Varkensvlees met champignons

(2 personen)

250 gr varkenslapjes
1 prei
100 gr champignons
3 eetlepels slaolie
1 theelepel milde kerriepoeder
1 theelepel bloem
1 dl kippenbouillon (van een tablet)
1/2 dl melk
zout
1 eetlepel fijngehakte koriander of peterselie

Snijd het vlees in smalle reepjes, de prei in ringen en de champignons in plakjes.
Verhit de slaolie in een diepe braadpan of wok en bak de reepjes vlees hierin omscheppend in ± 5 minuten op hoog vuur bruin.
Voeg de prei en de champignons toe en bak ze 3 minuten mee.
Roer het kerriepoeder en de bloem erdoor, bak het even mee en roer er vervolgens beetje bij beetje de bouillon en de melk door.
Laat het geheel nog eens 3 minuten zachtjes koken en breng het op smaak
met zout.
Strooi er de koriander of de peterselie over.
Lekker met stokbrood.