Witte- of spitskool met varkensvlees

(2 personen)

Slaolie
boter
500 gr wittekool of spitskool
2 varkensschnitzels of hamlapjes
2 kopjes rijst
1 ui
250 gr taugé
2 kleine blikjes tomatenpuree
sambal oelek
ketjap benteng manis

Snijd het vlees, de ui en de kool in stukken.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de boter en de olie in een braadpan of wok, voeg het vlees en de ui toe en giet hierover ± 1 eetlepel ketjap en 1/2 eetlepel sambal.
Laat dit op hoog vuur met het deksel op de pan in ± 10 minuten gaar worden.
Voeg dan de wittekool toe en stoof ook die met het deksel op de pan gaar.
Roer af en toe.
Voeg na ± 10 minuten de tomatenpuree toe en roer die goed door.
Voeg de gekookte rijst toe en roer weer goed door.
Voeg tot slot de taugé toe en schep deze voorzichtig door het gerecht.
Laat de taugé nog even heet worden, maar niet te lang, anders blijft ze niet knapperig.