Varkensfilet uit Piëmont


Ingrediënten:
600 gram varkensfilet - 100 gram boter - 200 gram champignons - zout, peper - 200 gram kippelevers - 1 dl slagroom - 1/2 dl bouillon

Bereiding:
Bestrooi de filet met zout en peper. Smelt de boter, en als ze heet is,sauteer dan de filet aan alle kanten snel bruin. Zet dan het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat een uur smoren. Maak de champignons schoon en ciseleer ze. Maak de kippelevers schoon en snij ze in grove stukken. Sauteer tien minuten voor het einde van de braadtijd van het vlees, in de rest van de boter, de champignons samen met de kippelevers gaar. Haal het vlees uit de pan. Geef de bouillon bij de braadboter, schraap alle aanbaksels los van de bodem, laat even koken op hoog vuur en voeg dan de room toe. Laat nog heel even koken. Snij het vlees in plakken, leg deze op een voorverwarmde schaal, geef hier champignons en kippelevers over en schenk er de saus over. Serveer meteen.