Tournedos met Roquefortsaus


Ingrediënten:
4 tournedos van 120 gram - 2 sjalotjes - 80 gram roquefort - 5 walnoten - 1/2 dl Malagawijn - olie - zout - geschaafde amandelen

Voor de basissaus:
250 gram vleesafsnijdsels - 1 wortel - 1/4 knolselderij - prei - 5 geplette peperkorrels - 1 dl rode wijn- 1 bouillonblok -1 bouquet garni - 1 blikje tomatenpuree -peper -boter

Bereiding:
Maak de groenten schoon en snij ze klein. sauteer ze in wat olie tot ze kleur krijgen. Ondertussen sauteren we in een andere pan de vleesafsnijdsels bruin en voegen het blikje tomatenpuree toe. Voeg de groenten bij de afsnijdsels en deglaceer met de wijn. Laat deze totaal reduceren. Voeg een halve liter water toe, het bouquet garni, de peperkorrels en de bouillonblok. Laat alles enkele uren trekken. Schep het bovendrijvende schuim telkens af en passeer de saus. We braden nu de tournedos naar smaak, zetten ze warm weg, sauteren even het gesnipperde sjalotje in de braadboter, en deglaceren met de Malaga. Laat even reduceren en voeg de vleessaus toe. Laat aan de kook komen en voeg de roquefort in kleine blokjes toe. Kruid zonodig met peper en zout. Leg op elk bord een biefstukje, schenk er wat saus over en bestrooi met geschaafde amandelen en gehakte walnoot. Serveer er stronkjes bloemkool bij en pommes galettes.