Tournedos Opera


Ingrediënten:
4 tournedos - 100 gram boter - 4 deegbakjes - 400 gram asperges - 400 gram kippelevers - 2 sjalotjes- 1 dl bouillon - port - 1 bakje sterkers - zout, peper

Bereiding:
Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Maak de kippelevers schoon en snij ze in brunoise. Schil de asperges en kook ze in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Was de sterkers. Geef zout en peper over de levers. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de levers gedurende 5 minuten. Haal ze er dan uit en houd ze warm. Sauteer in dezelfde boter de sjalotjes, geef hier een scheut port bij en de bouillon. Laat de saus voor de helft reduceren en geef er de levers bij. Verwarm de deegbakjes in de oven. Vul ze dan met het levermengsel. Sauteer de tournedos in 50 gram hete boter in 2 a 3 minuten bruin. Snij de asperges doormidden en leg op elk deegbakje wat asperges. Zet de deegbakjes op een voorverwarmde schaal. Zet er de tournedos tussen. Zet in het midden een bosje sterkers.