Ingrediënten:
500 gram soezenbeslag- 500 gram caramel – 1/2 l. banketbakkersroom of 1/2 l. geslagen room
Bereiding:
Spuit van het soezenbeslag niet te grote soesjes en bak deze 3 minuten langer dan normaal. Laat ze afkoelen en maak intussen de caramel door 500 gram basterdsuiker in 50 gram boter in een pan met dikke bodem te laten caramelliseren. Voeg hiertoe beetje bij beetje de basterdsuiker in de hete pan en laat dit geheel smelten alvorens een kleine nieuwe hoeveelheid toe te voegen. Als alle suiker is toegevoegd blijf dan de pan verhitten totdat de caramel licht- bruin van kleur is. Houd de caramel warm in een oven van
100 graden C. Roer de banketbakkersroom los en vul hiermee van onderuit de soesjes. Dompel nu de gevulde soesjes met de bovenzijde in de caramel en drapeer ze in een piramidevorm op een schaal. In plaats van vulling van banketbakkersroom kunt U de soesjes ook vullen met geslagenroom.