Ingrediënten:
350 gram boter – 200 gram basterdsuiker – 400 gram patentbloem – 25 gram ei – 4 gram zout – vanille/citroenessence
Bereiding:
Roer de boter wit en glad. Voeg de suiker, ei en smaakstoffen toe en roer flink. Verwerk in 4 keer de gezeefde bloem er bij en roer als alle bloem er bij is niet te lang meer. Spuit nu spritskoekjes in diverse vormen op een beboterde bakplaat en afbakken in een oven van 150 graden C. tot ze goudgeel zijn.
Ingrediënten: Snijspritsen
200 gram boter – 125 gram basterdsuiker – 250 gram bloem – 25 gram ei – 3 gram zout – citroenessence
Bereiding:
De bereiding van het deeg als in het vorige recept. Spuit de sprits nu echter in zig-zag banen van 4 cm. breed op de beboterde bakplaat. Afbakken in een oven van 150 graden C. en na het bakken meteen in stukken van 5 cm. snijden.
Ingrediënten: Carréspritsen
250 gram boter – 100 gram basterdsuiker – 75 gram amandelspijs – 250 gram bloem – 25 gram ei – 3 gram zout – citroenessence
Bereiding:
Het deeg bereiden als bij theespritsen. Nu echter met een spuitbus van 5 cm. breedte spuiten op een beboterde bakplaat in rechte banen. Na het bakken in een oven van 150 graden C. abrikoteren met
ingekookt abrikozenmoes en dun glaceren met citroenglazuur.
Citroenglazuur:
Vermeng 2 eiwitten met het sap van 1/2 citroen en voeg gezeefde poedersuiker toe tot het een stevige glazuur is. Direct verwerken!