Snesie Agoe Metie (Surinaams-Chinees varkensvleesgerecht)

Ingrediënten:
500 gram varkenslende (filet)
boter
olijfolie
4 laurierblaadjes
100ml Chardonnay wijn naar keuze
1 potje (360ml)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)

Bereidingswijze: Vlees:
Verwarm de oven op 200 graden.
Braad de varkenslende in een braadpan in 1 klontje boter en een beetje olijfolie in een paar minuten aan alle kanten mooi goudbruin; schenk hierover de Moksie Metie (marinade) en voeg tevens de wijn en de laurierblaadjes hieraan toe, dek het losjes af met een stuk nat gemaakt vervrij papier en zet het vlees 1 1/2 uur in de oven.
Haal het vlees uit de oven en laat het op een bord rusten.
Saus:
Maak vervolgens, zonder meer warmte, de saus in een pan af door al het kostelijke aanbaksel van de bodem los te steken, voeg hieraan een klontje boter toe en roer het geheel goed om.
Serveertip: Serveren met rijst.

Variatietip: Voeg cocosmelk of room naar smaak toe. Gebruik voor een kruidiger smaak eens de Faja Lobi Roast Red Pork (marinade) i.p.v. de Faja Lobi Moksie Metie (marinade).

Info: Moksie Agoe Metie is een luxe Surinaams-Chinees varkensgerecht, bereid met de bekende Surinaamse Moksie Metie marinade; door het vlees eerst te braden en daarna in de oven te bakken, krijgt het vlees een bijzonder lekkere smaak.