Snesie Foroe met Kipfilet

Ingrediënten:
4 eetlepels Faja Lobi Snesie Foroe (roerbakmix)
1/2-1 Madam Jeanette peper
6 eetlepels olie
250 gram kipfilet
1/2 kopje water
zout
2 theelepels tomatenpuree
2 takken selderij
2 teentjes knoflook

Bereiding:
Olie verhitten, kip toevoegen en bakken tot het vlees lichtbruin en gaar is. Snesie Foroe (roerbakmix), tomatenpuree, selderij, knoflook en peper toevoegen en 5 minuten roerbakken; water toevoegen, het geheel goed omscheppen en enkele minuten in gesloten pan laten sudderen tot de jus de gewenste dikte heeft. Zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Zuurgoed of Gebakken Banaan, Kotomisi rijst, Nasi Goreng, Moksie Alesie.
Serveer als groenten kouseband of groene spitskool.

Variatietip: Voeg paprika, kouseband, wortel en broccoli tijdens het roerbakken toe. Probeer Snesie Foroe ook eens met braden, grillen, roosteren, gourmetten, barbecuen, fonduen.

INFORMATIE: Snesie Foroe is een Surinaams-Chinees kipgerecht, dat met een bijzondere Surinaamse roerbakmix of roerbaksaus wordt bereid; deze roerbakmix of roerbaksaus wordt vervaardigd volgens een authentiek Surinaams-Chinees recept met een combinatie van verschillende verse Surinaamse kruiden en specerijen. Snesie Foroe staat in Suriname op het menu van elk Chinees restaurant.