Ingrediënten:
2 uien
1 rode Spaanse peper
2 teentjes knoflook
500 gr sukadelappen
4 eetlepels ketchup
4 eetlepels olie
100 gr chorizo aan één stuk
1 blik kidneybonen in chilisaus (400 gr)
1 blik jonge maïskolfjes (425 gr, Golden Key)
zout

Bereiding:
Pel de uien en snijd ze grof.
Was de peper, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Pel de knoflook.
nijd het vlees in blokken.
Verhit de olie in een braadpan, bak het vlees al omscheppend aan en haal het uit de pan.
Fruit de ui met de peper en de ketchup ± 3 minuten in het achtergebleven bakvet en voeg de tenen knoflook toe.
Doe het vlees met ± 21/2 dl warm water terug in de pan en laat het afgedekt in ± 45 minuten gaar stoven.
Snijd de chorizo in blokjes en voeg die de laatste 5 minuten met de kidneybonen en de maïs aan het vlees toe.
Breng op smaak met zout.
Lekker met gekookte aardappelen of rijst en een tomatensalade.

Tip: Hak een paar blaadjes munt grof en schep die erdoor het Mexicaanse rundvlees.