Spaanse roerbakschotel met paprika en garnalen

Ingrediënten:
1 Grote ui
1 Rode, 1 gele en 1 groene paprika
200 gr Bloemkool
150 gr Chorizo
1/2 blikje tomaatblokjes of 2 tomaten in blokjes
200 gr (Noorse) garnalen
4 eetlepels olie of vloeibare boter
Tijm
Zout
Peper

Bereiding:
Pel de ui en snijd deze overdwars in schijfjes.
Maak 1 kleine rode, 1 kleine gele en 1 kleine groene paprika schoon en snijd ze in reepjes.
Snijd de chorizo (stukje) in kleine blokjes en de bloemkool in kleine roosjes.
Verhit olie of boter in een wok of hapjespan en roerbak de ui, paprikareepjes en bloemkoolroosjes ± 3 minuten.
Bak de chorizo ± 2 minuten mee.
Voeg 1/2 blikje tomaatstukjes met vocht á 400 gr, voeg tijm en zout en peper naar smaak toe.
Laat het gerecht ± 2 minuten sudderen.
Schep er dan de garnalen door en warm het gerecht nog 1 minuut zachtjes door.
Lekker met rijst.

Tip: Deze schotel wordt extra feestelijk als u er ook gekookte mosselen en stukjes kabeljauwfilet aan toevoegt. Ga dan uit van de volgende hoeveelheden: 75 gr chorizo, 200 gr kabeljauwfilet in blokjes, 100 gr Noorse garnalen en 100 gr gekookte mosselen. Voeg de kabeljauwblokjes samen met de chorizo toe en de mosselen samen met de garnalen.