Polentataart Met Kip

Ingrediënten:
350 ml bouillon
150 g maïsmeel
50 g boter
1 kleine ui, in ringen gesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 eetlepels fijngehakte verse koriander
250 g gare kip, in stukjes gesneden
gaar rundergehkt of gekookte linzen, of een mengsel van vlees en groenten
1 eetlepel bloem
1/2 theelepel gedroogde basilicum
1/2 - 1 eetlepel citroensap
zout
peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Breng 250 ml bouillon aan de kook in een pan met een dikke bodem.
Roer een deel van de rest (houd wat achter om er jus van te maken) door het maïsmeel.
Roer de kokende bouillon door het maïsmeelmengsel.
Doe het mengsel terug in de pan, zet deze op een matige warmtebron en blijf roeren tot er een dikke gladde pap ontstaat.
Voeg de helft van de boter aan de pap toe.
Smelt de rest van de boter in een aparte pan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig ziet.
Roer het vlees of de linzen erdoor, bestrooi met de bloem en laat het geheel 1 minuut zachtjes doorkoken.
Bevochtig de vulling met wat van de achtergehouden bouillon.
Breng de vulling op smaak met de koriander, de basilicum, het citroensap en wat zout en peper.
Verdeel tweederde van de polenta over een beboterde taartvorm (17,5 cm doorsnee) en druk deze plat met de bolle kant van een metalen lepel.
Bak de polenta 10 minuten in de hete oven.
Zet de warmtebron wat lager, tot 180 ºC.
Schep de vulling in de polentabodem en bedek die met de rest van het deeg.
Strijk het deeg glad met een vork en bak de taart nog 20 tot 30 minuten.  

4 personen