Roereieren met Banyuls


Ingrediënten:
8 eieren - 100 gram boter - 1 schijf rauwe ham - 1/2 dl banyulswijn - 1 dl slagroom - 4 sneden brood - zout, peper

Bereiding:
Breng een grote pan met water aan de kook. Roer de eieren los in een kom. Snij 25 gram boter in kleine stukjes en voeg deze bij de eieren. Geef er zout en peper bij. Snij de ham in brunoise. Doe de wijn in een pannetje en voeg er de brunoise ham bij. Verwarm dit zachtjes. Smeer een grote pan in met 30 gram boter. Giet hierin de losgeklopte eieren. Zet de pan op die met het kokende water en laat de eieren zo stollen, op de damp onder voortdurend roeren met de houten lepel. Voeg de slagroom bij de ham met de banyuls. Geef er zout en peper over. Roer het goed en geef het bij de roereieren. Geef deze op een voorverwarmde schaal. Verhit de rest van de boter in een pan en bruineer hierin de sneetjes brood aan beide kanten. Snij ze in croûtons en omring hiermee de eieren.