Pilaf Rijst


Ingrediënten:
200 gram rijst - 3 eetlepels olijfolie - 1 ui - 1 bouquet garni - zout, peper - bouillon

Bereiding:
Meet het volume van de rijst. Breng twee keer dit volume bouillon met het bouquet garni aan de kook. Schil de ui en hak ze fijn. Verhit de olie in een pan, doe er de uien in en laat deze 4 minuten zachtjes zweten met de deksel op de pan. Voeg dan de rijst toe, roer goed met een houten lepel totdat de rijstkorrels glazig worden. Geef er dan de kokende bouillon bij, zout en peper en doe het deksel weer op de pan, doe in het deksel wat water en laat 16 minuten, zonder te kijken heel zachtjes koken. Als het water uit het deksel is verdampt, is de rijst goed. Als de rijst klaar is, doe dan een in vieren gevouwen doek tussen het deksel en de pan en laat dit 4 minuten, van het vuur af, staan. Haal dan met twee vorken de rijstkorrels goed los en geef de rijst in een voorverwarmde dienschaal. Serveer onmiddellijk.