Ingrediënten:
8 lamskoteletten – 150 gram champignons – 500 gram aardappels – 160 gram boter – 8 artisjokbodems – 2 teentjes knoflook – peterselie – zout, peper – 3 eetlepels olie

Bereiding:
Schil de aardappels en steek er met een parisiënneboor kleine balletjes uit. Was wat peterselie en hak die fijn. Schil de knoflook en hak die ook fijn. Verhit 50 gram boter in een pan met 3 eetlepels olie. sauteer hierin zachtjes de aardappels tot ze licht gekleurd zijn. Doe dan het deksel op de pan en laat ze zachtjes 25 minuten sudderen onder af en toe schudden. Maak de champignons schoon en sauteer ze in 30 gram boter gedurende 10 minuten. Voeg dan de knoflook en de helft van de peterselie toe. Geef er zout en peper bij en meng het goed. Verhit 40 gram boter in een pan en sauteer hierin de artisjokbodems tot ze kleur krijgen. Geef er zout en peper over. Voeg de artisjokbodems bij de champignons en houd ze warm. Verhit de rest van de boter in de pan waarin de artisjokken zijn gebakken en sauteer hierin de koteletten 5 minuten aan elke kant. Geef er zout en peper over. Leg de aardappels midden op een schaal, geef er de rest van de peterselie over. Leg er de koteletten omheen, afgewisseld met de artisjokbodems die gevuld zijn met champignonmengsel. Serveer meteen.