Ossetong met Champignons


Ingrediënten:
1 rundertong - 2 wortels - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 700 gram champignons - 1 liter rode wijn - 100 gram bloem - 200 gram boter - zout, peper - azijn - tomatenpuree - tijm - laurier

Bereiding:
Laat de tong 2 uur in water met azijn weken. Ververs het water enkele keren. Vul dan een grote pan met water, doe er de tong in en breng hem aan de kook. Laat de tong 5 minuten koken, spoel hem dan onder de koude kraan af en verwijder het vel. Schil ui en wortels, snij ze in grove brunoise, schil de knoflook en pers die uit. Smelt 100 gram boter in een pan, sauteer er de tong in, zodat hij aan alle kanten bruin is. Haal hem er dan uit. Doe in deze boter de ui, wortel en knoflook, laat even sauteren en geef er de bloem over. Laat deze wat kleur krijgen en giet er dan de wijn bij. Meng goed en doe dan de tong weer in de pan. Geef er zoveel water bij dat de tong 3 cm onder staat. Geef er zout en peper bij, wat tijm, laurier en peterselie en een eetlepel tomatenpuree. Doe het deksel op de pan en laat 3 uur koken op zacht vuur. Maak de champignons schoon en sauteer ze, op hoog vuur, in de rest van de boter. Als de tong klaar is, snij hem dan in plakken, leg deze op een voorverwarmde schaal, haal peterselie, tijm en laurier uit de saus en voeg er de champignons aan toe. Schenk de saus over de tong.