Ingrediënten:
4 schijven gekookte ham – 2 appels – 100 gram gepelde walnoten – 1/2 dl slagroom – 1 struik andijvie – 2 eieren – 1 stengel selderij – 1 citroen – mosterd – peper, zout
Bereiding:
Kook de eieren in tien minuten hard. Hak de noten fijn. Was de selderij en hak een stuk hiervan fijn. Pers de citroen uit. Was de andijvie en snij het hart in fijne juliënne. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in kleine brunoise. Schenk er wat citroensap over. Pel de eieren. Hak het wit van de eieren fijn. Stamp de dooiers met de mosterd fijn, voeg de slagroom bij beetjes toe. Ga te werk als bij een mayonaise. Voeg er de rest van het citroensap bij en zout en peper. De saus moet zalfachtig zijn. Meng in een kom, noten, selderij, appel, gehakt ei en de andijvie. Bind de compositie met de saus. Leg een portie op een plak ham, rol deze op als een dikke sigaar en serveer koud. Geef er geroosterd brood en boter bij.