Mousse van Zalm


Ingrediënten:
250 gram moten zalm - 2 dl slagroom - 3 eetlepels olie - zout, peper - 1 eetlepel dragonazijn

peterselie - /2 liter witte wijn - 1/4 liter water - 2 uien - 1 takje tijm - 1 laurierblad

Bereiding:
Schil de uien, snij ze in ringen. Giet de wijn en het water in een pan, voeg uien, tijm, laurierblad zout en peper toe en laat 20 minuten koken. Dompel hierin de moten zalm en laat ze 10 minuten pocheren. Laat de vis in de courtbouillon afkoelen. Haal dan de vis uit het vocht, verwijder vel en graten en maal de vis fijn in de mixer. Voeg er onder roeren de olie bij, als bij een mayonaise. Voeg de dragonazijn toe en zout en peper. Klop de slagroom stijf. Meng die voorzichtig onder de zalm, controleer de smaak. Was en hak de peterselie fijn. Deponeer de mousse in coupes, bestrooi de ze met wat peterselie. Zet ze in de koelkast totdat ze geserveerd worden. Geef er geroosterd brood met boter bij.