Mousse van Ham


Ingrediënten:
250 gram gekookte ham - 2 dl slagroom - 8 blaadjes gelatine - 1 ei - 10 gram boter - 10 gram bloem - 1 theelepel truffelschil - zout, peper - 6 dl vleesbouillon

Bereiding:
Kook het ei in tien minuten hard. Maak van de boter en de bloem een beurre manié. Breng 1 dl bouillon aan de kook. Meng er onder kloppen met de garde de beurre manié onder. Laat afkoelen. Maak de rest van de bouillon heet, week de blaadjes gelatine in wat water, knijp ze uit en los ze op in de bouillon. Laat hem afkoelen. Zet een vorm in de koelkast en chemiseer deze met gelei. Haal de schaal van het ei. Snij het wit in juliënne en decoreer hiermee de vorm. Doe er dan met een kwast weer wat gelei over. Hak de truffelschil fijn, draai de ham twee keer door de vleesmolen met de fijnste plaat. Meng de truffelschil er door en zet de puree in een kom op ijsblokjes. Als de saus koud is, mengt U deze door de puree van ham, voeg langzaam 1,5 dl gelei en de room toe. Blijf zeer goed mengen en zorg ervoor dat een hoeveelheid gelei of room geheel opgenomen is voordat de volgende hoeveelheid wordt toegevoegd. Geef er peper bij. Vul er de vorm mee, egaliseer de bovenkant, geef hier nog wat gelei over die op het punt staat te geleren. Zet ze in de koelkast, evenals de rest van de gelei. Na enkele uren kunt U de mousse uit de vorm storten op de dienschaal. Snij de rest van de gelei klein en omring de mousse hiermee. Dien zeer koud op.