Lamszadel Duchesse


Ingrediënten:
1 lamszadel - 130 gram boter - 1 kg aardappels - 3 eieren - 12 grote champignons , 1 teentje knoflook - 1 bosje sterkers - zout, peper

Bereiding:
Was de aardappels goed. Doe ze zonder ze te schillen in een pan met water en wat zout. Kook ze 30 minuten. Schil de knoflook en snij ze in de lengte in vieren. Piqueer hiermee de lamsrug en wrijf het oppervlak daarvan in met zout. Doe 50 gram boter in een ovenvaste schaal en zet de schaal in een oven van 220 graden om de boter te laten smelten. Zet dan het lamszadel in de pan en schuif ze weer in de oven. Laat het vlees 30 minuten braden. Was de champignons en haal de stelen van de koppen. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin 8 minuten de champignons. Houd ze daarna warm. Wrijf een ovenschotel ruim in met boter. Zet hierin de champignonkoppen met de ronde kant naar beneden. Geef er wat zout over. Laat de stelen in hun bakboter. Als de aardappels gaar zijn, maak er dan pommes duchesse van. Vul een spuitzak met deze puree en spuit mooie rozetten in de champignonkoppen. Klop de eiwitten los en strijk met behulp van een penseel wat eiwit op de rozetten. Als de lamsrug klaar is halen we ze uit de oven en houden ze warm. Zet de schaal met de champignons in de oven en laat de puree in 10 minuten kleur krijgen. Hak ondertussen de champignonstelen fijn en warm ze op in hun boter. Geef er zout en peper bij. Was de sterkers en laat ze goed uitlekken. Leg het vlees midden op een voorverwarmde dienschaal, zet er de champignons omheen en vul de schaal op met sterkers en de gehakte champignons.