Kalfslever van de Slagersvrouw


Ingrediënten:
4 plakken kalfslever - 80 gram boter - 4 augurkjes - 4 sjalotjes - 200 gram champignons - 1 dl bouillon - 1 dl witte wijn - 30 gram bloem - azijn - tomatenpuree - tijm , peterselie - zout, peper

Bereiding:
Geef zout en peper over het vlees. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Maak de champignons schoon en ciseleer ze. Smelt 40 gram boter in een pan en sauteer hierin de champignons totdat alle losgelaten vocht verdampt is. Haal ze dan uit de pan en houd ze warm. Doe de sjalot in de braadboter, laat ze blond worden en strooi er dan de bloem over. Laat deze bruin worden en geef er dan de bouillon en de witte wijn bij. Geef er ook een lepel tomatenpuree bij en wat tijm. Laat 15 minuten zachtjes koken. Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de lever aan beide kanten 7 minuten. Was wat peterselie en hak die fijn, snij de augurkjes in plakjes en geef ze in de saus. Leg de lever op een voorverwarmde schaal. Leg er de champignons omheen. Deglaseer de braadboter met een scheut azijn, geef er de saus bij en roer even. Schenk de saus over het vlees, strooi er peterselie over en serveer.