Ingrediënten:
4 plakken kalfslever – 50 gram reuzel – 2 uien – 2 teentjes knoflook – 1 paprika – 1 dl bouillon – 30 gram bloem – 1 dl rode wijn – azijn – zout – peper – 1 bouquet garni – tomatenpuree

Bereiding:
Schil de uien en snij ze in dunne ringen. Snij het vlees in brunoise. Schil de knoflook en hak die fijn. Snij de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij ze in juliënne. Smelt de reuzel in een pan en sauteer hierin snel de brunoise lever aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en doe er de uien in en de paprika. Als ze kleur hebben voeg dan de bloem toe, laat ook deze kleur krijgen en geef er dan de rode wijn bij, de bouillon, een beetje azijn, het bouquet garni en een lepel tomatenpuree. Laat op zacht vuur 10 minuten koken. Haal het bouquet garni uit de saus, geef er de brunoise lever in en laat 5 minuten zachtjes koken. Schenk de compositie dan in een voorverwarmde schaal en serveer.