Hongaarse aardappelschotel

hongaarse-aardappelschotel1 kg geschilde aardappelen in plakjes van 3-4 mm
150 gr boter
2 grote fijngesneden uien
1 fijngesneden teentje knoflook
1 eetlepel milde paprikapoeder
800 gr tomaatblokjes
zout, peper
5 dl kippenbouillon
2 takjes tijm
1 blaadje laurier
een ingevette ovenschaal

Was de aardappelplakjes en dep ze in een doek droog.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit 75 gr boter in een koekenpan en bak de ui en de knoflook hierin 5 minuten.
Strooi er het paprikapoeder over en schep er de tomaten en de aardappelplakjes door.
Bestrooi het mengsel met zout en peper en doe het over in de ovenschaal.
Schenk de bouillon erover tot alles onder staat.
Voeg de tijm en de laurier toe en verdeel er 75 gr boter in klontjes over.
Bak het gerecht 1 1/2 uur in het midden van de oven tot het vocht is verdampt.
Verwijder de tijm en de laurier en serveer direct.