Gestoomd maisbrood / Mieliebrood

maisbroodIngrediënten:
1 blikje mais (+/- 400 gr)
500 gram zelfrijzend bakmeel (bruismeel) of 500 gr bloem met 5 theelepels bakpoeder
1 kopje melk
2 eieren
1/2 theelepel zout
olie of boter om de pan en deksel in te vetten

Bereiding:
Maal eventueel de mais met een blender tot een fijnere massa.
Doe de mais in een kom en voeg de overige ingrediënten ook toe.
Meng goed en kneed tot een samenhangend deeg.
Laat 10 minuten rusten en vet de pan en deksel in met boter of olie
Doe het deeg in een kleine vorm en zet deze in een pan die tot de helft van de broodvorm gevuld is met water.
Breng het water aan de kook, en laat het brood daarna op laag vuur in 1,5 uur gaar stomen.

Stomen is de originele wijze maar eventueel in de oven zou ook kunnen, ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Ook lekker om wat geraspte kaas en paprika(poeder) of gefruit uitje met spek door het deeg te mengen.