Heldere tomatenbouillon met dragon en curry

tomatenbouillon-met-dragonIngrediënten:
voor 6 personen

1 liter heldere kalfsbouillon
3 tomaten in dobbelsteentjes gesneden
gehakte dragon
3 dl room (optioneel)
curry (optioneel)
zout

kalfsconsommé (voor ca. 2 liter)
2 liter kalfsfond
1 prei
1 wortel
1/4 selder
tijm en laurier
150 g mager rundvlees
10 eiwitten
1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding:

De consommé.
Deze bereiding kan de dag vooraf gebeuren. Was de groenten en snijd in fijne stukjes. Zet de fond op het vuur en breng tot tegen het kookpunt.
Clarifieer de fond door een mengsel te maken van groenten, kruiden, losgeslagen eiwit, het rundvlees en de tomatenpuree. Roer de massa goed om in de kokende fond en laat ongeveer één uur trekken (lichtjes koken). Giet daarna door een passeerdoek.

Neem 6 glazen en doe er de in blokjes gesneden tomaten en de gehakte dragon in.
Giet de warme bouillon op de tomaat, vul het glas tot 1/2 cm van de rand.

Klop eventueel de room half op, breng op smaak met zout en curry. Afwerken zoals bij ‘Irish coffee’ schenk de room over de bolle kant van een lepel op de hete bouillon.