Dadel-kokos hapjes

dadel-kokosIngrediënten:
250 gr roomboter of margarine
500 gr dadels
250 gr bruine (basterd)suiker
1 ei
200 gr Marie biscuits fijngemaakt
zakje geraspte kokos

100 gr gehakte noten of gekonfijte rode cocktailkersen (optioneel)

Bereiding:
Vet een schaal van ongeveer 25 x 15 cm in met een beetje roomboter of amandelolie.
Smelt de boter en suiker op een laag vuur tot de suiker gesmolten is.
Draai het vuur klein en voeg de fijngehakte dadels en een losgeklopt ei toe, goed roeren zodat het ei zich egaal vermengt heeft.
Voeg de Mariekoekjes en eventueel de nootjes of gekonfijte kersen nu toe. Pan van het vuur nemen en mengsel goed dooroeren en in de ingevette schaal of koekblik doen.

Afwerking kan op verschillende manieren
Bolletjes snij de afgekoelde dadelmassa in blokjes van +/- 3 bij 3 cm vorm hiervan een bolletje en rol deze door de kokosraspsel.

Blokjes of vingers
Bestrooi de schaal met dadelmassa met kokosraspsel en laat deze in de koelkast volledig afkoelen, snijden in de gewenste vorm (niet te groot bijv. 3x3 cm of 3x6 cm)

Variatie:
Rol de balletjes door nogatinemengsel.