Ingrediënten:
1 grote kip
dunne plakjes gerookt spek
boter
150-200 gr crème fraîche
Bereiding:
Bardeer de kip (= beleg de borst en de poten met dunne plakken gerookt spek) en bind deze op met slagerstouw.
Deze spekmantel zorgt ervoor, dat het vlees niet uitdroogt en het geeft het vlees bovendien een lekkere smaak.
Smelt in een braadschotel 20 gr boter en leg de kip erin.
Verwarm de oven voor op 200°C en zet de schotel erin.
Schep na ± 30 minuten, als het spek is uitgebakken en de kip lichtbruin is geworden, 3-4 eetlepels crème fraîche in de schaal en zet hem in de oven terug.
Na 45-60 minuten zal de kip gaar en goudbruin zijn.
Verwijder het spek tegen het einde van de braadtijd.
Neem de kip uit de schaal en houd haar warm.
Giet de rest van de crème fraîche in de braadschotel en maak het aanbaksels van de schotel goed los.
Giet de vloeistof over in een steelpan en breng het aan de kook.
Breng de saus op smaak met zout en peper en bind eventueel met allesbinder.
U kunt deze kip extra op smaak brengen door verse groene kruiden (peterselie, dragon of kervel) en 2 in vieren gesneden sjalotjes in de buikholte van de kip te stopppen.