Cocos cheesecake

1 pak theebiscuits
3 flinke eetlepels gesmolten roomboter
4 grote pakjes Mon Chou kaas (op kamertemperatuur dus wat zacht)
200 gr zeer fijne tafelsuiker
4 eetlepels bloem
1 eetlepel kokos extract
een snufje zout
4 grote eieren
1 blikje kokoscrème
1 potje zure room
verse kokoskrulletjes (net als boterkrulletjes)

Meng de theebiscuits met de roomboter en druk dit op de bodem en rand (3 cm hoog) van een springvorm van 20 cm.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de Mon Chou in een grote kom met de mixer op hoge snelheid tot een zachte crème.
Voeg de suiker, de bloem, het kokosextract, het zout, de eieren, de kokoscrème en de zure room één voor één toe met de mixer op lage snelheid.
Klop 2 minuten door en ga af en toe met een spatel door de kom.
Doe het mengsel op de theebiscuits-bodem in de springvorm en bak de taart 1 uur en 20 minuten in de oven.
Laat de taart afkoelen en zet hem daarna zeker 6 uur in de koelkast tot hij ijskoud en stevig is.
Maak flinterdunne kokoskrulletjes.
Maak de cheesecake, als deze stevig is, met een spatel voorzichtig los van de rand van de springvorm en versier hem met kokoskrulletjes.

Voor een leuk kleurcontrast kunt u, voordat u de kokoskrulletjes erop legt, een dun laagje mango-schijfjes op de cake doen.