Spaghetti Omoe Snesie (Surinaams-Chinese spaghetti)

Ingrediënten:
1 Madam Jeanette peper
Faja Lobi Bami (roerbakmix)
Faja Lobi Pinda-Satésaus
10 eetlepels olie
2 takjes selderij
zout
2 theelepels tomatenpuree
150 gram doperwten
1/4 stuk komkommer
500 gram spaghetti
250 gram kipfilet

Bereiding:
Olie verhitten, kipfilet in reepjes gesneden hieraan toevoegen en enkele minuten bakken tot het vlees gaar is; 6 eetlepels Bami (roerbakmix), de doperwten, tomatenpuree, peper en selderij hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken. Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden en vervolgens hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 10 minuten op laag vuur opbakken; komkommer in reepjes snijden en de laatste minuut toevoegen. Zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met Drumsticks, Kippenbouten, Kippenlevertjes met Aardappelsticks.

Variatietip: Gebruik eens als bijgerecht Zuurgoed, Faja Lobi Pinda-Saté saus.
Voeg 2 mespuntjes trassie tijdens het roerbakken toe.

INFORMATIE: Ook Suriname kent haar eigen populaire pastagerechten; deze gerechten zijn in Suriname geïntroduceerd door de Javanen en de Chinezen, die pasta al duizenden jaren gebruiken. Met de speciale Surinaamse pindasaus is de Surinaamse spaghetti een ware belevenis.