Zeetong Albert


Ingrediënten:
4 tongen van 250 gram - 2 sjalotjes - 2 eetlepels paneermeel - 80 gram boter - 1 dl vermouth - zout, peper

Bereiding:
Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Haal het vel aan beide kanten van de tongen, bestrooi ze met peper en zout. Beboter een ovenvaste schaal. Strooi er de sjalot in. Zet de oven op 200 graden C. Smelt 40 gram boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de tongen aan beide kant kort aan. Leg ze dan in de beboterde schaal. Giet langs de kant de vermouth in de schaal en bestrooi de tongen met paneermeel. Zet ze 6 minuten in de oven zodat het paneermeel bruin wordt. Haal de tongen eruit. Snij de filets eraf
en leg deze in de vorm van de tong op een voorverwarmde dienschaal. Houd deze warm. Reduceer in een pannetje het kookvocht, monteer het met de rest van de boter. Schenk een beetje saus over de tongen en geef er de rest bij in een sauscière.