Zeetong Borvo


Ingrediënten:
4 tongen van 300 gram - 100 gram boter - 400 gram worteltjes - 1 sjalotje - peterselie, dragon - kervel - 1 dl slagroom - 1 dl droge witte wijn - poedersuiker - zout, peper

Bereiding:
Zet de oven op 200 graden C. Schrap de worteltjes. Leg de tongen op een ovenvaste schaal, geef er zout en peper over en de witte wijn en schuif ze 12 minuten in de oven. Smelt 30 gram boter in een pannetje. Stoof hierin met de deksel op de pan de worteltjes, met wat zout en wat poedersuiker gedurende 8 minuten. Haal de tongen uit de pan en snij er de filets af. Leg ze op een voorverwarmde dienschaal en houd ze warm. Doe het kookvocht in een pannetje en reduceer het tot 3/4. Doe de kruiden in de mixer, maal ze fijn en pers het vocht eruit in de saus. Geef ook de slagroom bij de saus. Klop er nog de rest van de boter door. Leg de
worteltjes bij de vis, schenk de saus erover en serveer.