Tournedos met Ansjovis


Ingrediënten:
4 tournedos - 200 gram boter - 1 citroen - peterselie - 4 sjalotjes - 8 ansjovisfilets - 4 olijven - zout, peper - 4 sneden brood - tomatenketchup

Bereiding:
Was wat peterselie en hak die fijn. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Pers de citroen uit. Snij 100 gram boter in kleine stukjes en roer deze in een kom met een houten lepel zacht. Werk er de peterselie door, de sjalotjes, zout en peper en geef er twee eetlepels citroensap bij. Snij uit het brood 4 rondjes waar de tournedos op passen. Sauteer deze in 50 gram boter bruin. Ontpit de olijven en draai om elke olijf 2 ansjovisfilets. Smelt de rest van de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de tournedos snel aan alle kanten bruin. Zet de tournedos op de croutons, bedek ze met de aromaboter en zet er een olijf op. Omring ze met verwarmde tomatenketchup. Serveer meteen.