Ingrediënten:
Voor de vulling:
300 gr kippengehakt
1 kleine winterwortel
1/2 ui
1 bosuitje
1 stengel bleekselderie
knoflook
nootmuskaat
bouillonpoeder
peper
kunjit
djintan
gemberpoeder
Voor de pannekoekjes:
1 ei
200 ml melk
1 eetl zonnebloemolie
3 flinke eetlepels bloem
zout
uienpoeder
peper
Om te paneren:
2 eieren
paneermeel
Bereiding:
Snij de groente voor de vulling vrij fijn.
Fruit de ui, wortel tot de ui glazig wordt en voeg de kruiden (knoflook, gember, kunjit, djintan, nootmuskaat, alles naar smaak) toe en bak deze even mee.
Voeg het het gehakt toe en bak deze rul, op smaak afmaken met de bouillonpoeder, peper en pas als laatste de fijn gesneden bosuit toe, zet alles aan de kant.
Voor het deeg van de pannenkoekjes doe 1 ei in een kom met 200 ml melk, goed doorroeren en voeg 3 eetlepels bloem toe en roer dit een glad deeg. Roer daarna 1 eetlepel olie door het deeg.
Indien gewenst kan het deeg met uienpoeder en zout verrijkt worden.
Verhit een kleine koekenpan met een beetje olie en bak hierin op laag vuur hele dunne pannenkoekjes, zeker niet te bruin bakken.
Laat de pannenkoekjes afkoelen.
In een diep bord 2 eieren loskloppen en doe in een ander diep bord de paneermeel.
Vul de pannenkoekjes met een eetlepel vulling en vouw deze als een loepmia dicht
Haal de risolles door het eiermengesel en vervolgens door de paneermeel.
Verhit 2 a 3 cm zonnebloemolie in een koekenpan tot ongeveer 170 graden en bak de risolles hierin tot deze mooi bruin zijn.
Bakken in een friteuse kan uiteraard ook.