Ingrediënten:
1 reerug – 100 gram boter – 4 dl aalbessengelei – 1 dl port – zout, peper – kaneel – nootmuskaat – 4 appels – 25 gram geraspte – mierikswortel

Bereiding:
Maak de saus. Reduceer hiertoe de port tot 1/3, samen met wat kaneel, nootmuskaat, zout en peper. Wrijf de aalbessengelei door een zeef en voeg deze bij de port. Voeg er ook de mierikswortel bij. Meng goed en laat de saus rusten. Smelt 50 gram boter in een pan, bestrooi de rug met zout en peper en braad ze gedurende 35 minuten bruin. Schil ondertussen de appels, snij ze doormidden, haal er de klokhuizen uit, zet ze in een ovenvaste schaal, geef er de rest van de boter in vlokjes over en schuif de schaal 20 minuten in een oven van 200 graden C. Leg de rug op een voorverwarmde schaal, omring ze met de appels en serveer de saus er apart bij.