Poolse aardappel-koolschotel

koolschotelIngrediënten:
1/2 groentebouillontablet
2 uien
500 gr aardappels (geschild en in schijfjes gesneden)
500 gr spitskool
1 theelepel karwijzaad
2 eetlepels (olijf)olie
(versgemalen) peper
1 eetlepel boter
een wijde, lage ovenschaal, inhoud 2 1/2 liter

Bereiding:
Kook de aardappelschijfjes ongeveer 8 minuten, afgieten en af laten koelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Breng in een steelpan 1 1/2 dl water aan de kook en los het bouillontablet erin op.
Pel en snipper de uien.
Schep in de ovenschaal de ui, de aardappelschijfjes, de spitskool en het karwijzaad door elkaar en schep er de groentebouillon en 2 eetlepels olie door.
Stoof in het midden van de oven de aardappel-koolschotel afgedekt in ± 20 minuten beetgaar.