Pikante kipfilet uit Louisiana

75 gr gemalen pecannoten
30 gr paneermeel met kruiden
1 theelepel gedroogde salie
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel cayennepeper
30 gr bloem
1 groot ei
2 eetlepels water
4 kipfilets (± 750 gr)
3 eetlepels plantaardige olie
(halve pecannoten)

Vermeng op een bord de gemalen pecannoten met het paneermeel, de salie, zout en cayennepeper.
Schep de bloem op een ander bord.
Klop in een diep bord de eieren los met 2 eetlepels water.
Wentel de kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het notenmengsel.
Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en bak de kipfilets in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
Leg de stukken kip op een verwarmde schaal.
Garneer desgewenst met halve pecannoten en serveer direct.